Jesse Huta Galung

Jesse Huta Galung beëindigt tenniscarrière na NK

Jesse Huta Galung stopt als proftennisser.

“Ik ga genieten van mijn familie. Ik ben blij dat ik geen 35 weken per jaar meer in een hotelkamer hoef door te brengen”, zegt Jesse Huta Galung maandag in De Telegraaf, waarin hij zijn besluit toelicht.

“Ik heb drie dochters en een heel lieve vriendin. Daar wil ik voor zorgen. Op het moment dat je alleen maar Futures speelt, schiet dat gewoon niet op. Dan is de keuze snel gemaakt.”

Huta Galung (31) reikte tot plaats 91 op de wereldranglijst, maar is inmiddels afgezakt naar de 440e plek. “Ik had mezelf als doel gesteld om voor het einde van dit jaar weer in de top 250 te staan.”

“Dat is niet gelukt”, aldus Huta Galung, die ook tien jaar deel uitmaakte van het Nederlandse Davis Cup-team. “Maar ik denk dat ik een heel mooie carrière heb gehad.”

Liesblessure
Van zijn laatste optreden, deze week in het Topsportcentrum van Rotterdam, stelt hij zich sportief niet al te veel voor. Een liesblessure zat een fatsoenlijke voorbereiding in de weg.

Huta Galung won negen challengers in zijn carrière. Vijfmaal speelde hij op het hoofdtoernooi van een Grand Slam, maar nooit kwam hij verder dan de eerste ronde.

De NK in Rotterdam beginnen dinsdag en duren tot en met zondag.

Laat een reactie achter