Spelers Profiel

Elise Mertens

WTA: 54

Nationaliteit :Belgisch
Geboortedatum :17-11-1995
Lengte :179 cm
Gewicht :67 kg
  • 54Rang enkel
  • 53Hoogste rang enkel
  • 81Rang dubbel
  • 77Hoogste rang dubbel
  • 124Rang enkel (2016)
  • 79Rang dubbel (2016)

Over Elise

Elise Mertens (Leuven, 17 november 1995) is een tennisspeelster uit België. Zij begon met tennis toen zij vier jaar oud was. Haar favoriete ondergrond is hardcourt. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand. Zij woont in Hamont-Achel.

 

Loopbaan

Per 2013 is Elise pro. Ze wordt gecoached door robbe Ceyussens en traint momenteel aan de Kim Clijsters Academy. Haar favoriete ondergrond is gras, en haar service is haar sterkste wapen. Elise speelt als tennis sinds ze vier jaar oud is. Haar doel is in de Top 100 belanden en dat is haar dus prima gelukt.

In januari 2017 won ze in Hobart verrassend van Kiki Bertens met 6-2, 7-5 en behaalde de semifinals.

 

Enkelspel

Mertens debuteerde in 2010 op het ITF-toernooi van Torhout (België). Zij stond in 2013 voor het eerst in een finale, op het ITF-toernooi van Sharm-el-Sheikh (Egypte) – hier veroverde zij haar eerste titel, door de Spaanse Arabela Fernández Rabener te verslaan. Tot op heden won zij elf ITF-titels, de meest recente in 2016 in Atlanta (VS).

In 2015 speelde Mertens voor het eerst op een WTA-hoofdtoernooi, op het toernooi van Taipei. Zij bereikte er de tweede ronde. Haar beste resultaat op de WTA-toernooien is het bereiken van de kwartfinale, op het toernooi van Rosmalen in 2016. In 2016 speelde zij voor het eerst op een grandslamtoernooi, op het US Open – zij verloor haar openingspartij van de als derde geplaatste Garbiñe Muguruza.

In januari 2017 won ze haar eerste WTA-titel door het toernooi van Hobart te winnen. Hierdoor klom ze naar de 82e plaats op de WTA-ranglijst, haar beste notering tot dan toe.

 

Dubbelspel

Mertens behaalde in het dubbelspel iets betere resultaten dan in het enkelspel. Zij debuteerde in 2010 op het ITF-toernooi van Torhout (België), samen met landgenote Elke Lemmens. Zij stond in 2013 voor het eerst in een finale, op het ITF-toernooi van Sharm-el-Sheikh (Egypte), samen met landgenote Justine De Sutter – hier veroverde zij haar eerste titel, door het duo Alina Michejeva en Jillian O’Neill te verslaan. Tot op heden won zij dertien ITF-titels, de meest recente in 2016 in Tampico (Mexico).

In 2015 speelde Mertens voor het eerst op een WTA-hoofdtoernooi, op het toernooi van Bogota, samen met de Sloveense Nastja Kolar. Zij stond in 2015 voor het eerst in een WTA-finale, op het toernooi van Taipei, samen met de Russin Marina Melnikova – zij verloren van het Japanse koppel Kanae Hisami en Kotomi Takahata. In 2016 veroverde Mertens haar eerste WTA-titel, op het toernooi van Auckland, samen met landgenote An-Sophie Mestach, door het koppel Danka Kovinić en Barbora Strýcová te verslaan. Later dat jaar speelde Mertens voor het eerst op een grandslamtoernooi, op Wimbledon, weer met Mestach aan haar zijde – zij bereikten er de tweede ronde. Tot op heden won zij twee WTA-titels, de andere eveneens in 2016 in Limoges, samen met de Luxemburgse Mandy Minella.

Haar hoogste notering op de WTA-ranglijst is de 77e plaats, die zij bereikte in juli 2016.

 

Sit down interview met Elise in Dubai

Shot of the day: Istanbul 2017