Spelers Profiel

Jesse Huta Galung

Jesse Huta Galung

ATP: 505

Nationaliteit :Nederlands
Geboortedatum :06-10-1985
Lengte :188 cm
Gewicht :89 kg
  • 613Rang enkel
  • 91Hoogste rang enkel
  • 1114Rang dubbel
  • 63Hoogste rang dubbel
  • 439Rang enkel (2016)
  • 874Rang dubbel (2016)

Over Jesse

Jesse Huta Galung (Haarlem, 6 oktober 1985) is een Nederlands voormalig professioneel tennisser.

Loopbaan

2014

Huta Galung debuteerde met landgenoot Igor Sijsling in het dubbelspel van een grandslamtoernooi tijdens de Australian Open 2014. In de eerste ronde werd het duo echter uitgeschakeld door Philipp Oswald en Simon Stadler. Enkele maanden later, tijdens het ATP-toernooi van Barcelona 2014, won Huta Galung met Stéphane Robert zijn eerste ATP-titel in het dubbelspel. In de finale werden Daniel Nestor en Nenad Zimonjić verslagen met 6-3, 6-3. In het enkelspel verloor Huta Galung tot juni in alle ATP-toernooien (vier optredens) in de eerste ronde.

2013

In februari 2013 bereikte Huta Galung voor de tweede keer in zijn carrière de finale van een ATP-finale in het dubbelspel. Met Thiemo de Bakker als partner verloor Huta Galung de finale van het ATP-toernooi van Rotterdam van Robert Lindstedt en Nenad Zimonjić in de beslissende supertiebreak.

Enkele weken later, Huta Galung stond op dat moment de 346e plaats op de wereldranglijst, won hij het challengertoernooi van Cherbourg-Octeville. Hij versloeg in de finale Vincent Millot en steeg door deze overwinning ruim honderd plaatsen op de wereldranglijst.

In april wist hij, opnieuw in Frankrijk, het challengertoernooi van Saint-Brieuc op zijn naam te schrijven. Hij versloeg in de finale de als eerste geplaatste Fransman Kenny de Schepper. Na de verloren finale in het challengertoernooi van Meerbusch maakte Huta Galung op 19 augustus zijn debuut in de Top 100 van de wereldranglijst van de ATP.

Huta Galung kwalificeerde zich dankzij zijn resultaten op de ATP Challenger Tour in het kalenderjaar 2013 voor de derde editie van de ATP Challenger Tour Finals. Huta Galung werd tijdens dit toernooi in São Paulo uitgeschakeld in de groepsfase.

2012

In 2012 startte Huta Galung het seizoen goed door zich door het kwalificatietoernooi van de Australian Open te slaan. Hij verloor daarna in de eerste ronde van Carlos Berlocq, de nummer 58 van de wereldranglijst op dat moment. In februari van dat jaar werd hij als nummer 232 van de wereld met een wildcard toegelaten tot het hoofdtoernooi van het ATP-toernooi van Rotterdam. Hij zorgde in de eerste ronde voor een verrassing door in Ahoy met 7-6 (6), 6-3 af te rekenen met de Kroaat Ivan Ljubičić (op dat moment de nummer 41 van de wereld). In de zomer en het najaar van 2012 wist Huta Galung drie futuretoernooien op zijn naam te schrijven, waaronder het toernooi van Rotterdam.