Spelers Profiel

Kiki Bertens

WTA: 19

Nationaliteit :Nederlands
Geboortedatum :10-12-1991
Lengte :182 cm
Gewicht :74 kg
  • 19Rang enkel
  • 19Hoogste rang enkel
  • 28Rang dubbel
  • 27Hoogste rang dubbel
  • 22Rang enkel (2016)
  • 37Rang dubbel (2016)

Over Kiki

Kiki Bertens (Wateringen, 10 december 1991) is een Nederlands tennisspeelster. In 1997, toen Bertens nog maar zes jaar oud was, begon zij met tennissen. Na het behalen van haar Havodiploma in 2009 ging ze zich volledig op de sport richten. Sinds 2011 speelt Kiki eveneens jaarlijks als lid van het Nederlands tennisteam in de Fed Cup. Bertens vergaarde nationale roem door haar optreden op Roland Garros in 2016, waar zij in juli de halve finale wist te bereiken. Op 27 februari 2017 behaalde ze haar hoogste ranking van 20 in het enkelspel. Momenten wordt Kiki gecoacht door Raemon Sluiter.

Loopbaan

2017

Kiki begon het nieuwe jaar in Auckland. In ronde één moest Bertens zich meten met de Amerikaanse Lauren Davis. Door slechte weersomstandigheden werd de wedstrijd bij een 5-3 voorsprong voor Bertens gestaakt, waarna de Wateringse deze voorsprong bij het hervatten van de match niet wist te benutten. De eerste wedstrijd van het seizoen eindigde zo met verlies in de eerste ronde enkelspel. In het dubbelspel speelden Bertens en Larsson later in ronde één tegen Anastasia Pavljoetsjenkova en Yanina Wickmayer van wie zij in straight sets wisten te winnen. In de kwartfinale speelden Larsson en Bertens vervolgens tegen het Wild Card duo Marina Erakovic en Laura Robson van wie zij ook wisten te winnen. Zodoende belandde het Nederlands-Zweedse duo in de halve finale, waarin ze tegen het duo Kirsten Flipkens en Jeļena Ostapenko door opgave een walk-over kregen, waardoor de finale zonder spelen werd bereikt. In de finale namen Bertens en Larsson het op tegen de Tsjechische Renata Voráčová en Demi Schuurs op wie het duo na 52 minuten een 6-2, 6-2 winst wist te boeken. Hierdoor mocht Bertens haar derde achtereenvolgende dubbelspeltitel op haar naam schrijven sinds het WTA-toernooi van Linz.

2016

Het jaar 2016 was een topjaar voor de Wateringse. Bertens begon haar seizoen in januari op het WTA-toernooi van Auckland waar ze uiteindelijk in de halve finale werd verslagen. Op het WTA-toernooi van Hobart strandde Bertens vervolgens weer in de halve finale, nadat zij de eerdere drie kwalificatie­ronden had overleefd. In april lukte het Kiki vervolgens opnieuw de halve finale te bereiken op het WTA-toernooi van Rabat, waarna ze door de Nieuw-Zeelandse Marina Erakovic werd uitgeschakeld. In mei wist Kiki echter de halve finale op het WTA-toernooi van Neurenberg te passeren en de finale tegen Mariana Duque Mariño te winnen, waardoor Bertens op 21 mei 2016 haar tweede WTA-titel op haar naam schreef. Ze won toen in Neurenberg zowel het enkelspel, als het dubbelspel met Johanna Larsson. Sterker nog, Bertens boekte zelfs tien opeenvolgende overwinningen.