Spelers Profiel

Michaëlla Krajicek

WTA: 253

Nationaliteit :Nederlands
Geboortedatum :09-01-1989
Lengte :177 cm
Gewicht :69 kg
  • 253Rang enkel
  • 30Hoogste rang enkel
  • 62Rang dubbel
  • 23Hoogste rang dubbel
  • 269Rang enkel (2016)
  • 89Rang dubbel (2016)

Over Michaëlla

Michaëlla Krajicek (Delft, 9 januari 1989) is een Nederlands tennisspeelster. Zij is de jongere halfzus van Richard Krajicek en won enkele titels in het WTA-circuit, zowel in het enkel- als het dubbelspel. Haar Tsjechische afkomst verraadt zich doordat zij vaak dubbelt met tennis­speelsters uit Tsjechië – onder meer speelde zij samen met Eva Birnerová, Petra Cetkovská, Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká, Petra Kvitová, Karolína Plíšková, Lucie Šafářová en Renata Voráčová.

 

Loopbaan

2014

Krajicek startte dit jaar met een finaleplaats in het dubbelspel op het WTA-toernooi van Auckland, samen met de Tsjechische Lucie Hradecká. Met dezelfde partner bereikte zij op de Australian Open de derde ronde. Op het ITF-toernooi van Kreuzlingen (Zwitserland) zegevierde ze zowel in het enkelspel als in het dubbelspel, samen met de Tsjechische Eva Birnerová. Het hoogtepunt van 2014 is voorlopig haar halve finale plaats op Roland Garros in het dubbelspel, tezamen met Lucie Hradecka.

 

2013

Voor Michaëlla Krajicek stond 2013 in het teken van een terugkomst na een lange blessure (o.a. hartklachten). Gebruik makend van haar beschermde ranking (105) deed Krajicek mee aan een aantal toernooien waarin zij wisselend succesvol was. Na de winst op het kleine ITF-toernooi van Iraklion (enkel- en dubbelspel), was zij ook in grotere toernooien voorzichtig succesvol (tweede ronde Rosmalen, tweede ronde Suzhou). Hoogtepunt was haar WTA-dubbelspeltitel (samen met Tímea Babos) in Suzhou.

 

2012

Begin 2012 wist Krajicek zich niet te plaatsen voor de hoofdtabel van de WTA-toernooien van Brisbane en Sydney. In de Australian Open van 2012 bereikte zij de tweede ronde.

In de laatste week van januari speelde Krajicek de Fed Cup samen met teamgenoten Demi Schuurs, Kiki Bertens en Bibiane Schoofs in het Israëlische Eilat, tegen het team van Israël. Zij verloor drie enkelspelpartijen en het dubbelspel samen met Schoofs.

In februari en maart maakte Krajicek een reis langs Noord-Amerikaanse toernooien. In Memphis bereikte zij de kwartfinale na onder meer de als zesde geplaatste Britse Elena Baltacha verslagen te hebben. Op het toernooi van Acapulco haalde zij weer de kwartfinale na een overwinning op de als achtste geplaatste Italiaanse Alberta Brianti. Het was de eerste keer sinds 2007 dat Krajicek in een kwartfinale van een WTA-toernooi op gravel stond. Bovendien was Krajicek met dit resultaat de eerste Nederlandse vrouw die in twee opeenvolgende WTA-toernooien een kwartfinale bereikte sinds 1996 toen Brenda Schultz dit vier maal achtereen presteerde.